Aanleverspecificaties

Voor het aanleveren van drukwerk zijn een aantal algemene aanleverspecificaties van toepassing om het ideale drukwerk bestand te kunnen aanleveren. Heeft u moeite met het maken van het ontwerp? Leoprinting helpt u graag naar een professioneel eindresultaat.  

Hoe lever ik mijn bestanden aan? 

Bestanden aanleveren bij Leoprinting kan op volgende drie manieren:

  • E-mail: bestanden tot 10 MB kunnen verstuurd worden per e-mail. 
  • WeTransfer: bestanden tot 2 GB kunnen verstuurd worden via WeTransfer. 
  • Website: bij een directe bestelling op de website kunnen in de laatste stap bestanden tot 15 MB geüpload worden. Het aanleveren van bestanden kan hier in PDF, EPS of Ai. Aanleveren in bestandstype PNG of JPEG van minimaal 1500 px is ook mogelijk, deze bestanden worden dan omgezet. 


Aangeleverde bestanden of complete drukwerkopdrachten passeren ten allen tijde onze studio voor een gratis bestandscontrole. Mocht er iets mis zijn met uw artwork wordt dit hersteld door onze studio en wordt u hier over geïnformeerd


Bestandstypen

Leoprinting raadt aan om bestanden voor drukwerk aan te leveren in PDF of EPS. De PDF bestanden kunnen worden gemaakt met Adobe InDesign of Adobe Illustrator. 


Heeft u een ander bestandstype zoals PNG, JPEG of helemaal geen artwork? Onze studio bekijkt graag wat de mogelijkheden zijn met uw bestandstype, ook luisteren we graag naar ideeën voor bedrukking waarvan geen artwork voorhanden is


Tekst, Foto's en Illustraties

Tekst graag aanleveren in contouren / vectoren. Meest voorkomende vector bestandssoorten zijn Ai, EPS en PDF. Mocht er nog een technische correctie noodzakelijk zijn wordt dit door onze studio uitgevoerd en wordt u hier over geïnformeerd


De resolutie voor foto's en illustraties moet ongeveer 300 DPI bij 100% van de afbeelding zijn. Het beste is om foto's in CYMK modus aan te leveren. 


Afloop en veiligheidsmarge

Door de afloop en veiligheidsmarge juist in te stellen, wordt voorkomen dat er tijdens het snijproces belangrijke gegevens verloren gaan. 

De afloop is de marge die gebruikt wordt tijdens het snijden. Om deze reden wordt over het algemeen een afloop van 3 mm gebruikt. Bij aflopende bedrukking dient het te bedrukken object over de afloop te worden geplaatst.  


Om dezelfde reden als hierboven beschreven, is er een speling nodig voor tekst of logo's welke dicht tegen de rand staan en wordt voorkomen dat er in of tegen teksten of logo's gesneden wordt. Om deze reden wordt afhankelijk van het productsoort over het algemeen een veiligheidsmarge van 5 mm gebruikt.


Kleursystemen

Het is gebruikelijk om bestanden aan te leveren in CYMK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key), ook wel full colour genoemd of PMS kleuren (Pantone Matching System). Bij PMS dienen de kleurencodes te worden meegegeven in het document, via dit kleurensysteem kan een kleur exact gedrukt worden zoals deze aangevraagd is. Indien een bestand in RGB (Rood, Groen, Blauw) kleuren wordt aangeleverd, wordt deze omgezet door de studio naar CYMK of één of meerdere PMS kleuren. Hierbij bestaat de kans dat er kleurverschil ontstaat. 


Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via e-mail, bel naar +32 56 432 888 of stel u vraag via de LiveChat, wij helpen u graag!


Persoonlijk advies

Hulp nodig bij een aanvraag, bestelling of een andere vraag? We helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief