Persoonlijk advies

Hulp nodig bij een aanvraag, bestelling of een andere vraag? We helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×
Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van 85 kilometer lang en bestaat uit 45 forten, 6 vestigingen, 2 kastelen, 85 mitrailleurkazematten, ruim 700 betonnen schuilplaatsen en kazematten en ruim 100 militaire sluizen en waterwerken. Hierdoor is het het grootste rijksmonument van Nederland. De linie loopt van Muiden tot aan de Biesbosch en is een samenwerking tussen de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht. 


Tussen 1815 en 1940 was het een afschrikking voor de vijand aan de andere kant, zodat de bevolking in het westen zich veilig voelde. Hedendaags is het een prachtig groen en open gebied met spannende bouwwerken en veel mogelijkheden voor recreatie. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de UNESCO werelderfgoedstatus en hoopt zo over een aantal jaar op de Werelderfgoedlijst te staan.   


Deze Full Colour Hardcover Notitieboeken zijn ingezet om het nieuwe logo van de Nieuwe Hollandse waterlinie te promoten. Ontdek hier meer over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Nieuwe Hollandse Waterlinie - Het grootste geheim van Nederland!